Brasserie Vlietzicht luidt het voorjaar in met Bootjesdag

Wie plaatsneemt bij Vlietzicht in Midden-Delfland kan zich bijna niet voorstellen dat zowel Rotterdam en Den Haag nog geen half uur van het plekje verwijderd zijn. Aan de Vlaardingsekade, langs De Vaart, ligt Vlietzicht. Bij zonnig weer zie je vanaf het terras een keur aan watervogels en zeilbootjes die met klapperende zeilen langsvaren. In de winter zorgt het omliggende natuurgebied voor een bijna feeëriek tafereel. Of je er komt voor een kop koffie of een uitgebreid diner, de drukte van de stad lijkt hier zo ver weg dat een bezoekje voelt als een minivakantie.

Gastvrij feestje

Iedereen is vanaf 14:00 uur welkom om met zijn boot aan te waaien of om even langs te komen voor een gloeiende kop koffie, goed glas wijn of een speciaal bier. Om 14:30 uur zullen de bootjes symbolisch het water op gaan met gelegenheids-kapiteins Marco Maas en Johan de Wilt. Met Bootjesdag wordt het voorjaar letterlijk afgetrapt met de te water lating van de bootjes en kano’s van Vlietzicht. Want wat is er nu heerlijker dan genieten van de eerste zonnestralen van het voorjaar terwijl je over de De Vaart vaart.

Muzikaal entertainment

Het geheel wordt aangekleed met een intiem akoestisch optreden van lokaal talent en dit maakt het idyllische plaatje compleet; prachtig landschap, fijne mensen, lekker eten en drinken en goede muziek. Dit allemaal nog geen halfuur verwijderd van Den Haag en Rotterdam, de drukte van de stad lijkt hier zo ver weg dat de deze feestelijke dag zal aanvoelen als een minivakantie.

Lentewandeling

Genieten van de voorjaarszon kan natuurlijk al varend in een roeiboot of kano, maar ook tijdens een heerlijke wandeling door het prachtige natuurgebied. De winterwandeling van afgelopen jaar was zo’n denderend succes dat hij op lente herhaling gaat. Natuurliefhebbers kunnen zich op zondag 12 maart bij Brasserie Vlietzicht verzamelen om de tocht van 12 kilometer af te leggen. De route loopt via het natuurgebied langs o.a. de Vlaardingse Bierbrouwerij voor een Vulcaan lentebokbiertje (of een ander drankje), langs Café de Waal voor ook een versnapering en eindigt bij Vlietzicht met een heerlijk soepje.