Vlietzicht Uitgelicht, Peter

Vlietzicht is trots op haar medewerkers en daarom deze rubriek: Vlietzicht-uitgelicht.
Ditmaal aandacht voor niemand minder dan Peter!

Nou Peter, welkom! Vertel eens iets over jezelf.

Mijn naam is Peter en ik kom uit Spijkenisse. Ik ben vader van 2 kinderen. Ik ben op mijn 16de begonnen in de horeca als leerling kok. Na 2 jaar heb ik mijn primaire opleiding afgerond en weer 2 jaar later heb ik de voortgezette opleiding afgerond. Over de jaren heen heb ik bij verschillende horeca gelegenheden gewerkt van luxe top 100 restaurants tot hotels.

Hoe ben jij terecht gekomen bij Vlietzicht?

Ik ben bij Vlietzicht komen werken toen de nieuwe zaak geopend werd. Ze zochten bij Vlietzicht een kok en ik was er nog nooit geweest. Het leek mij een leuke plek om te werken dus heb ik gesolliciteerd. Ik heb 1,5 jaar bij Vlietzicht gewerkt en ben toen 1 jaar weggeweest. Nu ben ik er alweer ruim 2 jaar aan het werk. Toen ik hier begon waren we een pannenkoekenhuis in combinatie met een kleine kaart. De vraag naar een restaurantkaart werd steeds groter waardoor wij gestopt zijn met de pannenkoeken.

En het werken bij Vlietzicht, wat vind jij daar het leukste aan?

Het leukste vind ik de uitdaging van het werken bij Vlietzicht. De uitdaging zit hem vooral in het feit dat het in de zomer op een warme dag ontzettend druk kan zijn maar het in de winter een stuk rustiger is. Ook vind ik het patisserie gedeelte erg leuk, we maken onze taarten elke dag vers. Wat klein begonnen is is uitgegroeid tot een van onze grote bezigheden.

Elke dag is anders hier en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.